Uppstart av forskningsprojekt

Posted in Uncategorized | No Comments »
Ser fram emot ett brain storming möte den 7 augusti innan lunch. Eftermiddagen och den 8:e är det fullt upp.
När det gäller PRP system har vi flera olika. Vi har testat ett stort antal för att se skillnader mm och vi har nu tre huvudsystem som fungerar väl. GLO PRP, Arthrex ACP och Angel (Cytomedix). Angel är extremt avancerat med laser som skannar av innehållet i den separerade plasman och vi kan angel på tiondelen av en procent hur mycket vita och röda blodceller vi accepterar och hur hög koncentration av tillväxtfaktorer vi önskar – upp till 18x base line. Skulle vi känna att det finns annat system att föredra så skall jag se till att vi kan komma att få tillgång till detta men jag tror vi kommer att klara oss bra med de varianter vi har i dag.
Artikeln du skickade ett abstract (förkortad artikel) för – har du den i sin helhet? Vore intressant att läsa den, så skicka gärna över den. Den innehåller säkert en hel del intressanta fakta om hur de olika systemen fungerar i förhållande till varandra. Inte för att det kanske kommer att vara av intresse men det är bra att ha studien att falla tillbaka på ifall någon ställer frågor som behöver ingående svar.

Comments are closed.